Orbán kutyája: ”ebtartási ügyekben a Miniszterelnökség nem illetékes”

-

Nárcisz-ügyben nem sikerült feloldani az ellentmondást.


„A Miniszterelnöki Sajtóiroda a kormányfő hivatalos tevékenységével kapcsolatban tud a szerkesztőségek számára tájékoztatást adni. Ebtartási ügyekben nem vagyunk illetékesek” - válaszolta megkeresésünkre Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Havasi Bertalant azután kerestük meg, hogy a Blikk azt írta, a kutya, amellyel Orbán Viktor pózolt, 6 éve van a miniszterelnökéknél.

A történet onnan indult, hogy a miniszterelnök Facebook oldalára szerda reggel kikerült egy kutyás kép, a következő felirattal:


Nárcisz és én is egyetértünk az állatvédők céljaival // Both Nárcisz and I agree with the goals of animal rights activists.

Közzétette: Orbán Viktor – 2016. február 23.

A Blikk ezután arról írt, a kutyát egyszer a saját kertjükben találták meg félholtra verve, alig tudták megmenteni az életét, az eb maradandó sérüléseket szenvedett. A lap szerint a kutya 6 éve van Orbán Viktorék mellett.

Ez azért különös, mert a miniszterelnök Facebook oldalán Nárcisznak semmi korábbi nyomát nem találni, ráadásul a Bors 2013-ban azt írta, a miniszterelnöknek nincs kutyája, pedig nagyon szeretne. A család 2013-ban fotózkodott kutyával, de később kiderült, az Ráheléké. Nárciszról pedig az Index derítette ki, Orbán Gáspár nevére regisztrálták, a kutyát kölyökkorában verték meg, a Budai Kisállat Klinikán kezelték.