Orbán: két napja találkoztam Finkelsteinnel

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Tamás

-

Legutóbb két napja járt Orbán Viktornál Arthur J. Finkelstein politikai tanácsadó, akiről korábban kiderült, hogy Habony Árpáddal közös céget alapított Londonban. Arról, hogy a világ egyik legismertebb és legellentmondásosabb politikai stratégája rendszeres kapcsolatban van a miniszterelnökkel, maga Orbán Viktor beszélt az RTL Klub Híradójának.


Jól ismerem őt, nagyon kiváló és elismert szakember” – emelte ki a miniszterelnök a riporter kérdésére. Orbán azt mondta, Finkelsteinnel „nagyon gyakran” van kapcsolatban, legutóbb két napja volt nála az amerikai kampányguru, akiről Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter viszont csütörtökön azt mondta, hogy nem is tudja, ki az a Finkelstein.


Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pedig azt írta a csatornának megküldött válaszában, hogy sem a miniszterelnök, sem a Miniszterelnökség nem áll munkakapcsolatban Arthur J. Finkelsteinnel.Korábban arról is értesült az RTL Klub, hogy Habony Árpád céget alapított Nagy-Britanniában, és a vállalkozásba beszállt a korábban a Fidesz kampányán is dolgozó amerikai politikai tanácsadó is. A Danube Business Consulting Ltd. nevű vállalkozást Habony idén márciusban alapította; 2500 fonttal, vagyis átszámítva körülbelül 1 millió forinttal szállt be, és 50 százalékos tulajdonos. A másik tulajdonos egy cég, amely Arthur J. Finkelsteiné.


Finkelstein portréját itt találja meg.