Orbán keményen beszólt Vonának

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

Parázs politikai vita alakult ki a parlamentben a tavaszi ülésszak kezdetén Orbán Viktor felszólalása után. Orbán megint nekiment Vonának.


Az országgyűlés tavaszi ülésszakának első napján Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásban hosszan ecsetelte az ország gazdasági eredményeit. Ezt követően bejelentette: nemzeti konzultációt kezdeményez a Brüsszel és a civil szervezetek elleni harc érdekében.

Az ellenzéki képviselők egységesen azt vetették a kormányfő szemére, hogy a gazdasági adatokkal elfedi az országban valójában szegénységben élők sorsát. Vona Gábor, a Jobbik vezetője egyebek mellett az olimpiáról szóló aláírásgyűjtés sikerét Orbán hibájának titulálta. Kijelentette: a kormányfő ne bújjon Tarlós István szoknyája mögé. Emellett kérdőre vonta a miniszterelnököt Mészáros Lőrinc látványos gazdagodásával kapcsolatban.
Viszontválaszában Orbán közölte: "nem szoktam férfiak szoknyája mögé bújni, pontosabban nem én szoktam férfiak szoknyája mögé bújni." A kijelentést nehéz nem úgy dekódolni, hogy Orbán Viktor szerint Vona homoszexuális. Bár a Jobbik elnöke személyes megtámadtatás címén szót kért, Kövér László házelnök szerint semmi olyan nem hangzott el, amiért az ellenzéki politikus felszólalhasson.
A miniszterelnök az olimpia kapcsán megjegyezte: „volt egy nemzeti ügyünk, amiből pártügy lett, kérdés, lehet-e újra nemzeti ügyet csinálni".