Orbán irányítása alatt az olimpiai pályázat

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Fürjes Balázs kormánybiztost nevezték ki a 2024-es olimpia megrendezésére vonatkozó budapesti pályázat kormányzati felelősének.


A Magyar Közlönyben szerdán megjelent határozat szerint a kormány a „pályázat elkészítésével kapcsolatos kormányzati feladatok ellátását, azok összehangolását és irányítását” az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos feladatkörébe utalja. A kormány a határozatban „felhívja a minisztereket”, hogy működjenek együtt a kormánybiztossal, s részére minden szükséges tájékoztatást és segítséget adjanak meg.

A kormány mindemellett „felhívja a kormánybiztost, hogy a nemzeti fejlesztési miniszterrel és az emberi erőforrások miniszterével, valamint a Magyar Olimpiai Bizottsággal és Budapest Főváros Önkormányzatával egyeztetve a pályázat elkészítése során felmerülő kormányzati feladatokról, valamint a pályázati folyamatról készítsen részletes előterjesztést a kormány részére”.

A határozat kitér rá, hogy Fürjes Balázs tevékenységét ezeknek a feladatoknak a tekintetében közvetlenül Orbán Viktor miniszterelnök irányítja.