Orbán milliókból lehetett ott a zürichi Aranylabda-gálán

Fotó: Facebook / Orbán Viktor

-

Az Együtt – a Korszakváltók Pártja szerint legalább két-három millió forintnyi közpénzt feleslegesen költöttek Orbán Viktor miniszterelnök zürichi útjára.


A kormányfő részt vett Párizsban a Charlie Hebdo elleni merénylet áldozatainak emlékére tartott megemlékezésen, majd onnan Zürichbe utazott a FIFA Aranylabda-gálára (a január közepi eseményen Cristiano Ronaldo kapta az elismerést, míg James Rodríguezé lett a Puskás-díj) – ezzel kapcsolatosan emelt szót Szigetvári Viktor pártelnök újpesti sajtótájékoztatóján.

Szigetvári elmondta, hogy pénteken választ kapott a Miniszterelnökségtől arra a Szabó Szabolcs parlamenti képviselővel közösen benyújtott adatigénylésre, amelyben az utazás ára után érdeklődtek. A válasz alapján a Budapest–Párizs–Zürich–Budapest „luxusút” 7,9 millió forintba került. Ebből levonták a párizsi út költségeit, így jött ki a Zürichre költött 2-3 millió. Az Együtt álláspontja szerint ez a kitérő pazarlás volt.

A kormányfőnek ugyan ott volt a helye Párizsban, de ezt meg lehetett volna oldani olcsóbban is – véli az Együtt. Orbán Viktornak ráadásul nem volt olyan közfeladata, amely miatt adófizetői pénzen Zürichbe kellett volna utaznia a FIFA rendezvényére – tette hozzá Szigetvári Viktor.