Orbán felbosszantotta a románokat a Facebookon

Fotó: MTI / Beliczay László

-

A román külügyminisztérium a Facebookon kifogásolta vasárnap, hogy Orbán Viktor olyan Tusnádfürdőn készült fotókat is közzétett a Facebookon, amelyek Bukarest szerint revizionista jelképeket tartalmaznak.


Orbán Viktor oldalán kéttucatnyi fotó jelent meg a a 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetemről, a felvételeken többek között Nagy-Magyarországot ábrázoló kitűzők láthatók, vagy éppen pedig székely zászlók.

"Sajnos alig egy nappal azt követően, hogy a pragmatizmus és a hatékony román-magyar kapcsolatok mellett emelt szót, a magyar miniszterelnök Nagy Magyarország- és Székelyföld-jelképeket tartalmazó képeket jelentetett meg Facebook-oldalán" - olvasható a román külügyi tárca bejegyzésében. A román külügy ezt revizionista jelképek népszerűsítéseként értékelte, amit elfogadhatatlannak nevezett.Orbán amúgy ”mérsékeltebb" volt

Korábban, szintén vasárnap Mircea Dusa román védelmi miniszter azt nyilatkozta, hogy Orbán Viktor kormányfő a korábbi évekhez képest "mérsékeltebb" beszédet tartott Tusványoson.

"Mindkét ország tagja a NATO-nak, az Európai Uniónak, egymáshoz fűződő kapcsolatát pedig arra a kölcsönös tiszteletre és bizalomra kell alapoznia, amely ezt a két szervezetet jellemzi. Persze Orbán úr idén mérsékeltebb volt a korábbiaknál" - idézte az Agerpres a védelmi minisztert, aki a Maroshévíz (Toplita) környéki Hargita megyei választókerület képviselőjeként tagja a román parlamentnek is.