Orbán és Kósa tanulna is az oroszoktól

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

-

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a nemzetközi szövetség elnökétől átveszi a váltóbotot, a FINA zászlaját, amely a következő vébé rendezőjének jár.


A magyar kormány és Budapest Főváros Önkormányzata is képviselteti magát abban a Kazanyba érkezett küldöttségben, amelyet többek között a 2017-es budapesti és balatonfüredi vizes világbajnokság szervező bizottságának tagjai, valamint a Magyar Úszó Szövetség szakemberei alkotnak – tájékoztatta a Telekom Sporthír Szolgálatot Kósa Lajos, a szervező bizottság elnöke.


A Parlamentnél lesz az óriástoronyugrás

„A FINA döntését teljesítve szombaton és vasárnap a kazanyi szervező bizottság tagjai, a rendezés valamennyi területének vezető képviselői prezentációt tartanak a számunkra. Arra is sort kerítünk, hogy minden versenyhelyszínt bejárva tovább bővítsük a tapasztalatainkat. Valójában a komplex világbajnokság minden versenyágában kellő rutinnal és megvalósításra váró innovatív ötletekkel rendelkezünk, ami viszont az óriástorony-ugrást illeti, abban egyelőre zöldfülűnek számítunk, és versenyzőkkel sem rendelkezünk. Első kazanyi utunk erre a helyszínre vezetett. Megbizonyosodtunk arról, hogy különlegesen nehéz feladat vár ránk, de biztos vagyok abban, hogy a Dunán, háttérben a Parlament csodálatos képével éppen ez a versenyszám lesz a mi világbajnokságunk egyik leglátványosabb alkotóeleme ” – hangsúlyozta Kósa Lajos.


Orbán Viktor Kazanyból posztolt


Arra is kitért, hogy 2017-ben Budapest mellett a nyílt vízi versenyeknek otthont adó Balatonfüred is bemutatkozhat a világnak. Miközben a kazanyiak arra törekedtek, hogy minden versenyszám helyszínét a lehető legközelebb hozzák egymáshoz, sőt, az óriástorony-ugrást a nyílt vízi versenyek helyszínére hozták, a magyar szervező bizottság más megoldást fog választani, amelynek végső formáját a közeljövőben alakítják ki.

Kósa Lajos ez után arról számolt be, hogy a kazanyi versenyek vasárnapi záróünnepségén a Tatár Köztársaság miniszterelnöke Julio C. Maglionénak, a nemzetközi szövetség uruguayi elnökének adja majd vissza a FINA zászlaját, amelyet Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke vesz át.