Orbán: Elővigyázatosságból van szükség a terrorkészültségre

Fotó: VS.hu / Mudra László

-

A miniszterelnök megerősítette, hogy két magyar sérültje van a brüsszeli terrortámadásoknak.


Orbán Viktor az ország nevében együttérzését és részvétét fejezte ki a brüsszeli terrortámadások áldozatainak és hozzátartozóiknak. A miniszterelnök megerősítette, hogy eddig két magyar sérültről lehet tudni. Egyiküknek sem súlyos a sérülésük, de kórházban látják el őket. A repülőtérről azonban semmilyen megbízható információ nincs. Hozzátette: reménykedik abban, hogy nincs több magyar érintettje a támadásoknak. A belga hatóságok közvetlenül az érintett nemzetek nagykövetségeivel közlik az információkat a sérültekről.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy küzdeni kell a terror ellen és fel kell lépni a terroristákkal szemben, valamint erősíteni kell az európai együttműködést a belbiztonsági szervekkel.

Orbán Viktor 2-es fokozatú terrorkészültséget rendelt el, és felszólította a TEK-et, hogy a teljes állományát helyezze készültségbe. Hozzátette, hogy ez elővigyázatosságból meghozott intézkedés, a terrorkészültség fenntartásáról csak akkor tud dönteni, hogy megbízható információ áll rendelkezésre a helyzetről.Szijjártó Péter szerint nem kérdéses, hogy az illegális migráció miatt nőtt az európai terrorfenyegetettség. A külgazdasági és külügyminiszter hozzátette: a magyar kormány a magyar emberek biztonságát szavatolja, a kabinet valamennyi intézkedése ebbe az irányba mutatott az elmúlt időszakban.