Orbán: Brüsszelt meg kell állítani

Fotó: Polyák Attila

-

A kormányfő mintha a jövő évi választási kampány jelszavait ismertette volna.


Brüsszelt meg kell állítani, és a kormányzati felelősséget továbbra is a nemzeti erők kezében kell tartani – mondta Orbán Viktor a Magyar Nemzeti Múzeumnál rendezett díszünnepségen.

„Lehet, hogy Brüsszelnek és a nemzetközi pénztőkének nem számít sem a magyar nemzet múltja, sem a magyar jövő. De nekünk számít. Lehet, hogy Brüsszelnek és a nemzetközi pénztőkének nem számít az európai emberek biztonsága. De nekünk számít.


Lehet, hogy Brüsszelnek és a nemzetközi pénztőkének nem számít, hogy megmaradunk-e magyarnak. De nekünk számít"

– mondta a kormányfő.


A lázadás tétje

Orbán szerint ez a mostani európai lázadás tétje. Szerinte a függetlenség és nemzeti önállóság védelmében a csatákat bátran meg kell vívni, Brüsszelt meg kell állítani, a határokat meg kell védeni. A betelepítést meg kell akadályozni, a külföldi pénzből kitartott hálózatot átláthatóvá kell tenni, az adók, a bérek és a rezsi szabályozásának jogát itthon kell tartani.

Ebben csak magunkra számíthatunk, ezért a kormányzati felelősséget továbbra is a nemzeti erők kezében kell tartani – mondta Orbán.

Szerinte a magyarok a boldog élethez csak úgy juthatnak el, ha a szabadság és a függetlenség útját követik.

„Nekünk szabadság és függetlenség nélkül nem igazi otthon a haza.


És a mi magyar fajtánk nem lehet boldog olyan hazában, ami nem az otthonunk"

– mondta Orbán.


A kormányfői beszéd alatt az ellenzéki pártok szimpatizánsai sípolással tiltakoztak. Az Index tudósítása szerint nagyobb rendbontás nem történt, a két tábor inkább csak cukkolja egymást.

Az Origo szerint Juhász Péter sípot vitt a kordonnal elkerített térre. Miután ez kiderült, a szervezők azt kérték a rendőröktől, hogy biztosítsák a törvényes rendet – áll a Honvédelmi Minisztérium közleményében. Juhászt a rendőrök kikísérték a kordonnal elkerített területről.