Orbán-beszéddel indul a parlamenti szezon

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-


Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdődik hétfőn az Országgyűlés tavaszi ülésszaka. Erről a Magyar Idők számolt be.

A miniszterelnök hétfő reggel az Országgyűlés európai uniós bizottságát tájékoztatja a V4-es és az EU-csúcs előtt a magyar álláspontról. A visegrádi országok kormányfői hétfőn találkoznak, a brüsszeli uniós csúcstalálkozó a hét második felében lesz, mindkettő valószínűleg a migránshelyzettel foglalkozik.

Az idei első parlamenti ülésnapon nyolc javaslat általános vitáját bonyolítják le. Köztük lesz a postai szolgáltatásokról szóló törvény módosítása is. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke előzetesen azt közölte, a javaslat nem felel meg maradéktalanul az alkotmányos követelményeknek.

Szerinte bár az állami tulajdonú cégeknek is lehet méltányolható érdekük az üzleti adatok, információk titokban tartása, a javaslat aránytalanul korlátozná a posta tevékenységének és gazdálkodásának ellenőrizhetőségét.

Várhatóan ezen a héten eldől az is, hogy mi lesz a sorsa a terrorveszélyhelyzetről szóló alaptörvény-módosításnak, írja a lap.