Orbán: a segítséget kell odavinni, ahol arra szükség van

Fotó: Mudra László

-

Magyarország segíti az üldözött keresztények hazatérését – mondta a kormányfő.


Orbán Viktor szerint Európa olyan bevándorláspolitikát erőltet, amely beengedi a veszélyes szélsőségeseket az unióba. A kormányfő szerint Magyarország azt vallja: nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol arra szükség van.

"Mi, magyarok azt akarjuk, hogy a szír, az iraki és a nigériai keresztények minél előbb visszatérhessenek arra a földre, ahol őseik már több száz év óta laktak. Ezt nevezzük magyar szolidaritásnak. Hungary helps" – mondta Orbán Viktor a Válaszok keresése egy hosszú ideje elhallgatott válságra című, a keresztényüldözésről tartott nemzetközi konferencián.

A kormányfő szerint Európa szellemi és politikai vezetőinek egy csoportja egy olyan kevert társadalmat akar létrehozni, amely néhány emberöltő alatt teljesen megváltoztatná a kontinens kulturális és etnikai arculatát, keresztény mivoltát, Magyarország viszont a fordítottját teszi annak, amit "Európa jelenleg művel".

Azt tesszük, amit a helyi keresztények vezetői szerint tennünk kell, ami az általuk vezetett közösségek számára ma a legfontosabb: segítséget nyújtunk a visszaköltözéshez – mondta Orbán, aki szerint a segítség legjobb módja, hogy az erőforrásokat az üldözött keresztények egyházaihoz juttatják el.