Órák alatt pokollá vált a Riviéra

Fotó: citizenside.com / CITIZENSIDE/MANON COURBI�RE

-

Hatalmas vihar söpört végig Dél-Franciaországon, tizenketten meghaltak, utcákat, autópályákat öntött el a víz.


Tizenkét halottja van Dél-Franciaországban a Földközi-tenger partvidékén kialakult zord időjárásnak. Három ember egy idősek otthonában halt meg, amikor az Antibes közeli épületet elárasztotta a víz. Egy negyedik ember Cannes-ban, az elárasztott utcán fulladt vízbe.


Trois personnes sont également décdées à Biot

Posted by Nice-Matin on Saturday, October 3, 2015

Kilépett a medréből a Brague folyó Antibes közelében és elárasztotta a város környékét. Kempingek sora került víz alá. A térségben két helikopter járőröz felmérve a keletkezett károkat, segítséget nyújtva az emberek kimenekítéséhez.Antibes közelében az A8-as is autópályát elöntötte a víz. Cannes térségében számos másodrendű út is víz alatt áll. A francia vasúttársaság (SNCF) jelezte, hogy tucatnyi vonat vesztegel utasokkal teli a pályaudvarokon Dél-Franciaországban. A cannes-i polgármesteri hivatal bejelentette, hogy a kialakult helyzetre tekintettel mozgósították a rendőrség és a katasztrófavédelem erőit a térségben.

A francia meteorológiai intézet jelentése szerint heves zivatarok söpörtek végig az ország délkeleti részén éjjel egy óra körül. A vihar, amely az olasz partok felé tart, a tengeren volt a leghevesebb.


Photo Cara Popeck

Posted by Nice-Matin on Sunday, October 4, 2015