Öntudatlan baloldaliakat fedezett fel a szocialisták elnöke

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

Molnár Gyula szerint a többségnek nincs kormánya.


Sokan nem tudják, hogy valójában a baloldallal értenek egyet – mondta Molnár Gyula. Az MSZP elnöke szerint a baloldallal értenek egyet, amikor a többség érdekében gondolkoznak, a szociális alapon rászorulóknak alanyi jogon akarnak segíteni, továbbá mindenkinek hozzáférhetővé akarják tenni az oktatást. A szocialisták vezetője a Foundation for European Progressive Studies (FEPS), a Policy Solutions és a Táncsics Alapítvány konferenciáján beszélt.

Molnár szerint pártjának olyan hatalommal szemben kell harcolnia, amely nem a saját értékeit mutatja fel, hanem az ellenfeleket próbálja meg lejáratni. Ezért tűnhet úgy, hogy a baloldal vesztésre áll – mondta Molnár. Szerinte a valóság ezzel szemben az, hogy a „Fidesz ma Magyarországon a kisebbség kormánya, Orbán Viktor a kisebbség miniszterelnöke, a többségnek pedig nincs kormánya”.

Az MSZP elnöke szerint a 2018-ig tartó vitákban arra várnak majd válaszokat az emberektől, hogy a demokráciát vagy a diktatúrát, a keletet vagy a nyugatot, a szegények vagy a gazdagok támogatását választják-e.