Önszerveződésben segít a kormánynak a Békemenet alapítványa

-

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) a jogalkotásban is segít majd a Földművelésügyi Minisztériumnak (FM). A szerződés aláírását követően a CÖKA együttműködési megállapodást írt alá a Coop-Hungary Zrt.-vel és a CBA Kft.-vel is.


A magyar vidék számára alapvető fontosságú az önszerveződés, különösen nagy jelentőségű mindez az agráriumban - mondta Fazekas Sándor miniszter kedden, amikor az FM és a CÖKA stratégiai együttműködést kötött.Fazekas kiemelte, hogy a szaktárca fontos partnernek tekinti a CÖKA-t a magyar vidék önszerveződésének erősítésében. A miniszter elmondta, hogy a CÖF abban fog segíteni fogja a magyar föld védelmét, az egészséges, jó minőségű magyar élelmiszerek előállításának támogatását, az egészséges környezet védelmét helyezi előtérbe. Ezen túl azt, hogy a magyar emberek a termőföldtől az asztalig ellenőrizve jó minőségű magyar terméket fogyaszthassanak.

A miniszter elmondta: a célok megvalósítása érdekében a CÖKA-t bevonják a tárca jogalkotásába is, valamint az agrárgazdaság versenyképesség erősítésének segítésébe, például a hitelfeltételek kialakításakor.

Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a CÖKA elnöke arról beszélt, hogy az egyesület számára fontos a magyar föld védelme, és a családi, a kis- és középvállalkozások támogatása.

A célokban egyetértett Lázár Vilmos, a CBA felügyelőbizottságának elnöke, valamint Csepeli Lajos, a Coop Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke. A két cég jelezte: a magyar gazdálkodókat mindkét cég támogatja annak érdekében, hogy minél több és jobb minőségű magyar áru kerüljön a vásárlók asztalára.

Az együttműködés a Földművelésügyi Minisztériummal az átláthatóság, a hitelesség és a konszenzus elvére épül majd az egyesület tevékenysége során - Bencze Izabella, a CÖF alapító szóvivője .

„Nincs baj a magyar civil szerveződések szabadságával és függetlenségével, ha céljuk nem - fizetett - pártpolitikai csatározás".