Online nyelvtanulással próbálkozhatnak, akik mentenék a diplomájukat

-

3-5 hónapos ingyenes távoktató programot kínál az Euro Nyelvvizsga Központ azoknak, akik korábban részt vettek a Diplomamentő programban, de nem nem sikerült levizsgázniuk.


A távoktató felkészítő tanfolyamra azok jelentkezhetnek, akik a decemberi 31-ig meghosszabbítható végső határidő lejártáig még meg szeretnének próbálkozni a nyelvvizsgával.

Az Euro Nyelvvizsga Központ, vagyis az Euroexam által kifejlesztett, 3-5 hónapig tartó Mentőöv tanfolyam ingyenes és minden diplomamentős tanuló jelentkezhet rá. Elindításának első napján 750 volt diplomamentős regisztrált a tanfolyamokra, és a fejlesztők összesen mintegy 2500 résztvevőre számítanak.

A tanfolyam feltételeit az Euroexam a Diplomamentő programot elindító Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft.-vel történt egyeztetés után dolgozta ki. A programot támogatja a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete és a programban korábban részt vevő nyelviskolák közül 20 jelezte eddig, hogy havi 1-2 alkalommal ingyenes, személyes konzultációs lehetőséget biztosít. Ezek a nyelviskolák a tanfolyam állami támogatásának teljes összegét csak akkor kapják meg, ha a csoportjaikban tanuló diákok legalább 70 százalékának sikerül nyelvvizsgát tennie.


Diplomamentő nyelvtanfolyamra utoljára tavaly februárban lehetett jelentkezni. A tanfolyamokat meghirdető Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFKN) akkor 240-360 órára emelte a tanfolyamok időtartamát, mivel a jelentkezők nagy része a rövidebb tanfolyam végén nem tudott levizsgázni.

A négymilliárd forintos kerettel indított diplomamentő programban azok vehettek részt, akik az államvizsgát már letették, de a diplomájukat nyelvvizsga hiányában nem vehették át. Előzetesen 25 ezren regisztráltak a programba.