Online is igényelhető a diákhitel

Fotó: MTI/Soós Lajos / MTI/Soós Lajos

-

A diákhitelek az eddig megszokott módon is hozzáférhetőek maradnak.


A Diákhitel Központ bevezeti az elektronikus aláírással történő szerződéskötést, így szerdától online is igényelhető a diákhitel – mondta Bugár Csaba, a társaság vezérigazgatója. Az elektronikus aláírással történő szerződéskötés feltétele, hogy az igénylést a Neptun vagy ETR tanulmányi rendszeren keresztül kell indítani, és emellett szükség van ügyfélkapus hozzáférésre – mondta Bugár.

A diákhitelek az eddig megszokott módon is igényelhetőek a felsőoktatási intézmények tanulmányi osztályain, illetve valamelyik Diákhitel partnerintézeten keresztül.

A felvehető hitelösszegek idén szeptembertől változatlanok: a szabad felhasználású Diákhitel1 esetében havonta legfeljebb 50 ezer forintot lehet igényelni, míg a Diákhitel2 kizárólag a képzési díj kiegyenlítésére fordítható. Azok, akik szeptember 15-ig benyújtják a hitelkérelmüket, október 15-én juthatnak hozzá a megigényelt összeghez: a Diákhitel1 esetében a hallgató bankszámlájára, míg a Diákhitel2 esetében közvetlenül a felsőoktatási intézménynek utalják át a pénzt.

Szabó Zoltán Attila, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató vezérigazgatója az e-közigazgatás fejlesztéseiről azt mondta, hogy a jövő év elejétől elindítják a Cégkaput, amelyen keresztül majd a vállalkozások tarthatják a kapcsolatot az állami szervezetekkel.