Öngyilkosságot kísérelt meg a brókerbotrány egyik gyanúsítottja

Fotó: MTI/MTVA / Szigetváry Zsolt

-

A büntetés-végrehajtás az Indexnek megerősítette, hogy történt öngyilkossági kísérlet a Gyorskocsi utcában, de egyebet személyiségi okokból nem közöltek.


Az Index információi szerint kedden hajnalban öngyilkosságot kísérelt meg a brókerbotrány miatt vizsgált cégek egyik letartóztatott vezetője. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság (BVOP) a lap érdeklődésére annyit megerősített, hogy „a Fővárosi Bv. Intézet Gyorskocsi utcai objektumában 2015. március 10-én, a hajnali órákban valóban történt öngyilkossági kísérlet”.

A BVOP ugyanakkor a személyiségi jogok védelmére hivatkozva sem az érintett személyről, sem az érintett személy egészségi állapotáról nem adott tájékoztatást. Így nem derült ki biztosan, hogy a fogvatartott azonos-e a Hungária Értékpapír Zrt.-nél vagy a Buda-Cash-nél feltételezett pénzügyi visszaélések miatt letartóztatottak egyikével. A büntetés-végrehajtás mindenesetre vizsgálja az esetet.

A hvg.hu értesülése szerint nem a Buda-Cash, hanem a Hungária Értékpapír Zrt. egyik, sikkasztás gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezett vezetőjéről van szó.


Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!