Öngyilkosságba kergetik a gazdasági nehézségek a brit férfiakat

-

Egyre több bizonyíték mutat arra, hogy a recesszió növeli az öngyilkosságok kockázatát.


Az eladósodottságot, a munkanélküliséget és a megszorításokat okolja egy új kutatás azért, mert egyre több az öngyilkosság a brit férfiak körében. A bristoli, manchesteri és oxfordi egyetemek kutatóinak a becslése szerint a 2008-2010-es gazdasági válság alatt ezerrel többen követtek el öngyilkosságot, és 30-40 ezerrel többen próbálták meg.

Az adatok szerint 2014-ben 4623 férfi vetett véget az életének Nagy-Britanniában, ez azt jelenti, hogy naponta 12-en lettek öngyilkosak.

Politikusok és aktivisták is figyelmeztettek arra, hogy az öngyilkosság időzített bomba lehet, mivel a prevenciós stratégiát nem finanszírozták megfelelően. Szakértők szerint mivel még mindig a férfiak számítanak a fő keresőnek a családokban, őket sokkal jobban megviseli a recesszió, mint a nőket, jóval nagyobb mértékben éreznek szégyent a munkanélküliség miatt, és kisebb eséllyel kérnek segítséget. A 45 év alatti férfiak körében az öngyilkosság számít a vezető haláloknak Nagy-Britanniában.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot, vagy keresse fel a
www.suicidprevencio.hu weboldalt!