Öngyilkos merényletek Bagdadban – 27 halott

Fotó: MTI/EPA / Ali Abbász

-

Két robbantásos merényletet követtek el hétfő reggel Bagdad központjában, a támadásban 27-en meghaltak, és több mint nyolcvanan megsebesültek - közölte a bagdadi egészségügyi hivatal.


Az iraki tévé 95 sebesültről számolt be, és közölte híradásában, hogy a halottak száma feltehetően nőni fog, mert sok sebesült állapota válságos.

Szaad Maan belügyminisztériumi szóvivő szerint két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az iraki főváros központjában lévő Tajaran téren. A tér Bagdad fontos kereskedelmi és közlekedési csomópontja, reggelente ott gyülekeznek azok, akik munkát keresnek. Szemtanúk szerint mindkét robbanás egy gyülekezőhely közelében történt.

A Tajaran téren az elmúlt években többször követtek el merényleteket. A hétfői támadás elkövetését egyelőre senki sem vállalta magára.

Irak decemberben jelentette be az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet elleni háború végét, a szélsőségeseket kifüstölték minden iraki településről, Bagdadból is, de terrorsejtek tevékenykednek még a főváros északi részén. Az IÁ számos merényletet hajtott végre Bagdadban és máshol Irakban.