Öngyilkos merénylet Bagdadban – legalább tízen meghaltak

Fotó: MTI/EPA / Ali Abbász

-

Öngyilkos merényletet követtek el hétfőn az iraki főváros, Bagdad közelében, a támadásban legalább 10-en életüket vesztették, 27-en pedig megsebesültek.


Iraki tisztségviselők az AFP francia hírügynökségnek elmondták, hogy a detonáció a fővárostól 15 kilométerre délre, egy katonai ellenőrzőpontnál történt, egy olyan zónában, ahol gyakoriak a hasonló támadások. A merénylő robbanószerrel megrakott autójával leparkolt, és egy síita fegyvereseket szállító konvoj elhaladásakor robbantott.

A támadást néhány órával az után hajtották végre, hogy az iraki hadsereg megindította offenzíváját az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet ellen Moszul visszafoglalására.

Egy kórházi forrás is megerősítette a hétfői öngyilkos merénylet áldozatainak számát. A halottak és sebesültek között, a síita harcosok mellett, katonák, rendőrök és civilek is vannak.

A merényletet egyelőre semmilyen csoport nem vállalta magára.

Vasárnap ketten haltak meg Bagdadban egy síiták elleni támadásban, míg szombaton a főváros egyik síita negyedében hajtottak végre öngyilkos merényletet, amely többtucatnyi ember életét követelte. Utóbbi támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam jelentkezett.