Öngyilkos merénylet és három halott a kabuli reptérnél

-

Pokolgépes autóval hajtottak bele a szövetséges katonákat szállító egyik járműoszlopba vasárnap az afgán főváros, Kabul repülőtere közelében. Legalább három civil meghalt, tizenhatan megsebesültek.


Az afgán rendőrségi szóvivő azt mondta, a támadó a kabuli reptérhez vezető úton nekihajtott a külföldi katonákat szállító konvojnak. A katonák egy közeli NATO-létesítményhez tartottak.

A merénylet kétszáz méterre a repülőtér bejáratától történt, azon az úton, amely a szövetségesek támaszpontjára vezet. A helyszínen készített videofelvételen egy kiégett autó roncsai voltak láthatóak. A mentők kórházba szállították a sebesült afgán civileket.

Egy boltos elmondta, szemtanúja volt annak, hogy egy autó belerohant a külföldiek konvojába. Három holttestet látott, egy gyerekét és két nőét.

A tálib felkelők egyelőre nem vállaltak felelősséget a merénylet elkövetéséért. Április közepe óta, amikor a szélsőségesek meghirdették „tavaszi offenzívájukat”, megszaporodtak az erőszakos cselekmények az közép-ázsiai országban.