Öngyilkos lett az idős férfi, akit egy rendőr vert meg

-

Egy egri rendőr megverte az idős bácsit, mégis őt vádolták meg, hogy ő ütötte meg a rendőrt. Emiatt végül öngyilkos lett.


Az atv.hu szerint az ez egész abból indult ki, hogy az egri idős bácsi a panelháza előtt virágokat ültetett, a környéken játszó gyerekeknek pedig azt mondta, vigyázzanak, ne tapossák le. A gyerekek visszaszóltak neki, majd egyikük apjával került szóváltásba a férfi.


Arra járt egy szabadnapos rendőr is, aki közbeavatkozott, de az idős férfi felé is hadonászott mankójával. Az atv.hu-nak nyilatkozó feleség, egy másik szemtanú valamint egy fotó szerint a rendőr brutálisan megverte a földön fekvő férfit, akit végül kórházba kellett szállítani. A férfinál koponya, mellkas, könyök és alkar zúzódást diagnosztizáltak, és az is szerepel a zárójelentésében, hogy testi erővel elkövetett testi sértés okozta sérüléseit.

Később azonban az esetről szóló jegyzőkönyvbe az került be, hogy a bácsi a mankóval megpróbálta megütni a rendőrt, az őt ért durva bántalmazásról viszont nem esik szó. A idős férfit ráadásul csak nyomkövetővel a lábán engedték haza, és házi őrizetbe helyezték.

Ezután eljárás indult ellene felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, ami 2-8 évig terjedő börtönbüntetéssel büntetendő.

A férfit viszont annyira megviselte az eset, hogy öngyilkos lett.

Az atv.hu-nak a Központi Nyomozó Főügyészség azt a választ adta, hogy már vizsgálatot folytatnak a szabadnapos rendőr ellen hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettének gyanúja miatt.