Önfeloszlatással zárták le a vitát a balatonszabadi képviselők

-


A testület korábban két ülésen, majd nyílt levélben is lemondásra szólította fel a polgármestert, aki azonban erre nem volt hajlandó - olvasható a Somogyi Hírlapban, amelynek beszámolója szerint mind a hat képviselő a feloszlatásra voksolt, csak a független polgármester nem.

"Az elmúlt hónapok végképp lehetetlenné tették az együttműködést Tóthné Balogh Máriával, más eszközünk pedig nem maradt arra hogy ennek a helyzetnek véget vessünk, mint az, hogy kimondjuk a képviselő-testület föloszlását; ez ugyanis egyben új polgármester-választással is jár" - idézte a Papp Károly (független) alpolgármester által elmondottakat a napilap.

Tóthné Balogh Mária közölte: kezdettől érezhető volt, hogy a képviselők nem akarnak együtt dolgozni vele. Azt mondta: semmi törvénytelent nem követett el, a falu érdekei ellen nem vétett, így nem akart lemondani.

A feloszlatásról döntő ülésen a jegyzői teendőket a Somogy Megyei Kormányhivatal által két napja ideiglenesen Balatonszabadiba is kinevezett Baumann Anita Gabriella ádándi hivatalvezető látta el, a polgármester ugyanis nemrég felmondott a jegyzőnek.

Az időközi képviselő- és polgármester-választás időpontját százhúsz napon belülre kell kitűznie a választási bizottságnak.