Ömlenek az adományok a Kétfarkú ellenplakátjaira

Forrás: Magyar Kétfarkú Kutya Párt

-

Nagyjából egy nap alatt 9 millió forintot gyűjtöttek össze. Az előzetes információkkal szemben mégsem állnak meg 10 milliónál. Simicska Lajos cégétől kértek árajánlatot, mindenképp szeretnének plakátot Felcsúton, de egyet talán Londonban is kitesznek. Frissítés: délben már 11 millió forintnál tartottak.


A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) és a Vastagbőr blog hétfőn kezdett közös akcióba. Annyira felbosszantotta őket a kormány bevándorlóellenes kampánya, hogy egy ellenplakát-kampányt hirdettek.


Az MKKP kedd reggel a Facebook-oldalára egy olyan bejegyzést tett ki, amely szerint 8 932 090 forint adománynál tart kevesebb mint 24 óra leforgása alatt. Köszöni is szépen:


Háromnegyed óra alatt 2200 lájkot gyűjtöttek

nos ezen még én is meglepődtem, már 150 óriásplakátnál járunk. köszi mindenkinek, nagyon királyok vagytok!aki akar még küldeni, annak itt vannak az infók: http://mkkp.hu/wordpress/?page_id=1551

Posted by Magyar Kétfarkú Kutya Part on 2015. június 9.

Hétfőn Kovács Gergő az MKKP elnöke korábban a VS.hu-nak még arról beszélt, hogy szerinte 10 millió forintnál megállnak, most azonban azt mondta, a többiek meggyőzték, hogy gyűjtsék tovább az adományokat, hogy minél több plakátot kirakhassanak. (Cikkünk megjelenése után, délben az Indexnek már úgy nyilatkoztak, 11 milliónál tartanak.)


A több évi hercehurca után tavaly, pár héttel az önkormányzati választások előtt (aláírásgyűjtésre már nem maradt idő) bejegyzett MKKP elnöke szerint az sem lehetetlen, hogy összegyűlik 60 millió forint, így ki tudnának tenni annyi plakátot, mint a kormány 300 millióból. Sőt, ha az ép bevándorlóellenes plakátokat nézzük, akkor annál még többet is. Bár, mint azt Kovács Gergő megjegyezte, az sem lehetetlen, hogy akad, aki az övéiket is összetépkedi.


Bár a rendőrség, ugye, most nagyon védi a plakátokat

– tette hozzá bizakodva.

A kampány kezdetekor az MKKP azt írta, két cégnél van lehetősége az óriásplakátok helyeinek kibérlésére. Az egyik a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Publimont, a másik pedig a Garancsi István által nemrég megvásárolt ESMA-cégcsoport. Előbbit választották, mert Simicska már hónapok óta harcban áll a kormánnyal, míg Garancsi továbbra is az egyik kedvence Orbán Viktoréknak.

Kovács Gergő lapunknak most azt mondta, már kértek is egy árajánlatot a Publimonttól. Hozzátette, szerencséjük van, „mert fél éve még sehol se lehetett volna plakáthelyet bérelni”.

Több száz plakátterv is beérkezett hozzájuk, ezekből még válogatni fognak, de így is előfordulhat, hogy végül 10-20 féle plakátot is kiraknak.

Arra a kérdésre, hogy mely településen szeretnének plakátot, Kovács egyből rávágta, Felcsúton. Aztán hozzátette, a harmadát, felét Budapestre, a többit pedig vidékre tennék. Szerinte még az is lehet, hogy egyet Londonban is kiraknak.


Az ellenplakát-kampány meghirdetéséről itt írtunk, öt óra után már több mint 2 millió forintnál tartottak, este pedig már az eredetileg tervezet duplájánál, hat milliónál. Az összegyűjtött összeg állását a a szervezők ide teszik ki, nagyjából napi szinten frissítik.