Olyat mondott a CÖF, hogy Kétfarkú-plakátszöveg lehet belőle

Forrás: MTI/Kallos Bea

-

Az MKKP nagyon röviden ugyan, de visszavágott, feltehetően nagyon elfoglalja az egy napja elindított akciójára érkező milliók számolása.


Cikkünk megjelenésekor így állt az MKKP kampányszámlája


A Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) és a Vastagbőr blog bevándorlásos ellenkampányának sikerére felfigyelt a részben állami támogatásból működő, bevallottan kormánypárti, korábban békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum-Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) is:


Egy biztos, rövidesen Guinness-rekord dől meg, mert két farokra ennyi pénzt két marokkal az emberiség történetében még soha nem adományoztak

– fogalmaz közleményében a CÖF-CÖKA, amely szerint a „modern kori népvándorlás meghatározó elemére, a gazdasági migrációra adható magyar válasz nem pártpolitikai kompetencia. A hiteles választ a megoldást illetően csakis a magyar civil állampolgárok fogalmazhatják meg.”

A Csizmadia László vezette szervezet az MKKP-t bohócegyletnek, az ellenkampány másik szervezőjét, a Vastagbőr blogot Soros Györgyhöz kötődőnek nevezi, mindkettőt álcivil szervezetnek bélyegzi és azzal vádolja, hogy külföldi pénzből támogat vandalizmust és folytat lejárató kampányt a demokratikusan megválasztott magyar kormány ellen. A CÖF-CÖKA vezetősége közleményben felszólítja a „Kutyapártot”, hogy „hozza nyilvánosságra, melyek azok a külföldi szereplők, akik újra civilnek álcázott mozgalmak mögé bújva hergelik a magyar társadalmat”.


Az MKKP nagyon gyorsan, de nagyon röviden reagált a CÖF támadására. A több mint 1600 karakteres közleményre egy mindössze 95 betűssel felelt:


Felszólítjuk a CÖF-öt, hogy rövidebben szólítson fel minket, mert ilyen hosszú szöveget nem fogunk elolvasni!

Posted by Magyar Kétfarkú Kutya Part on 2015. június 9.

Az MKKP nem fecsérelte a szót, szimpatizánsai azonban nem fogták vissza magukat. Egy röpke óra alatt 150 kommentet ragasztottak a poszthoz.


Német Juhász, Dán Dog, Mexikói Csivava, Óangol Juhász, Bernáthegyi, Szibériai Farkasölő, Moszkvai Őrkutya – ezzel a névsorral válaszolt az egyik hozzászóló a CÖF-nek arra a kérdésére, hogy milyen külföldi szereplők támogatásával „hergeli” az MKKP a magyar társadalmat.


plakátra vele!

– írta valaki arról a fentebb már idézett mondatról, amelyben a „két farokra ennyi pénzt két marokkal” kitétel is szerepel. A plakátok tartalmára az MKKP részben pályázatot írt ki, tehát nem kizárt, hogy a CÖF – minden bizonnyal szándéka ellenére – szereplőjévé válhat a kutyapárti ellenkampánynak.