Olyan történt a magyar férfi pólóban, amire nyolc éve nem volt példa

Fotó: AFP / FABRICE COFFRINI

-

HÁTTÉR

Elsőként az A Híd-OSC-Újbuda csapata jutott a férfi vízilabda ob I fináléjába: a fővárosi együttes szerda este a címvédő Eger otthonában diadalmaskodott egy góllal, így 2-0-s összesítéssel megnyerte a párharcot.


Az OSC egészen a záró negyedig uralta az összecsapást, a hajrára négygólos előnyre tett szert a Bitskey Aladár Uszodában, a Bajnokok Ligája hatos döntőjében érdekelt Eger azonban feljött, és az utolsó másodpercben még egyenlíthetett volna, de végül elmaradt a „csoda”. Az Eger legutóbb 2007-ben nem volt a döntő résztvevője.

Az OSC a Szolnokkal találkozik a döntőben, amely 13-8-ra győzte le az első meccsen a Ferencvárost, majd 9-7-re nyert a második mérkőzésen. A fővárosiak csak az első két negyedig tudták tartani a lépést a Bajnokok Ligája hatos döntőjében is érdekelt szolnoki együttessel, amely a harmadik játékrészben Varga Dénes vezetésével eldöntötte az összecsapást. A Szolnok sorozatban harmadik idényében jutott a döntőbe.


Pontatlanok voltunk. Jól kezdtünk, minden rendben volt, ám idővel bepörgött az OSC, és fordított. Büszke vagyok a csapatomra, mert az utolsó negyedben egy elveszített mérkőzésen a végjátékban kiharcolta magának az esélyt – persze az nagy kár, hogy nem éltünk vele. Nem kell csüggedni, jobb volt az OSC, gratulálok neki. Készülünk a bronzmérkőzésre.

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője a Waterpolo.hu-nak


A középső két negyed remek játéka kellett a sikerhez. Rossz kezdés után fordítottunk, majd vezettünk négy góllal, nem gondoltam volna, hogy a végén egy emberhátrányban bemutatott blokkoláson múlik végül a győzelmünk. Nehéz, amikor tömegesével pontozódnak ki a játékosok, miközben az ellenfél ugyanabban a védekezési formában játszik, de megoldottuk, boldogok lehetünk.

Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője a Waterpolo.hu-nak


E.ON férfi ob I, elődöntő, 2. mérkőzés:

ZF-Eger–A Híd-OSC-Újbuda 10-11 (3-4, 2-2, 2-4, 3-1)
  • EGER: Mitrovics – Csucskovics, Hosnyánszky 1, Szivós, Vapenszki 1, Hárai, Biros P. 1. Csere: Angyal 1, Zalánki, Lőrincz, Csuk 1, Erdélyi 4, Bedő 1. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
  • OSC: Bisztritsányi – Bátori 1, Kayes 2, Juhász, Hegedűs, Gór-Nagy 1, Bundschuh 1. Csere: Decker Á., Kovács G. 1, Graham 2, Salamon 3, Brguljan. Vezetőedző: Vincze Balázs
A párharcot 2-0-ra nyerte az OSC.

FTC–Szolnoki Dózsa-Közgép 7-9 (2-2, 1-1, 0-4, 4-2)

A párharcot 2-0-ra nyerte a Szolnok.