Olyan idő lesz, amilyennek ilyenkor kell: késő őszies

Fotó: MTI / H. Szabó Sándor

-

Többnyire szárazak, de egyre felhősebbek lesznek az előttünk álló napok – írta a Köpönyeg.hu előrejelzésében.


Kedden délen erősen, északon változóan felhős lesz az ég. Esetleg a déli határszélen fordulhat elő gyenge vegyes halmazállapotú csapadék. Reggel fagypont, délután 4 fok körül alakul a hőmérséklet. A szél csak néha élénkül meg. Fronthatás nem várható.


Szerdán a déli és a keleti tájakon erősen felhős idő várható és itt kisebb csapadék is kialakulhat. Máshol a változóan felhős ég mellett kisüthet a nap.

Csütörtökön és pénteken erősen felhős, délen és keleten borult időre számíthatunk. Utóbbi tájakon továbbra is lehet eső, havas eső, hó, de csak kis mennyiségben. A reggeli hőmérséklet 0, a délutáni +5 fok körül várható.

Szombaton a nap első felében marad a borongós idő, majd a megerősödő, olykor viharossá fokozódó északnyugati szél hatására csökken a felhőzet és előbukkan a nap. A hőmérsékletben nem lesz jelentős változás.

Vasárnap változékony, szeles időre van kilátás. A gyakran erősen felhős égből elszórtan fordul elő zápor, a hegyekben hózápor. 5-6 fok körül alakul a csúcshőmérséklet, mely éppen megfelel majd a sokéves átlagnak.