Öltözőt kapott Gyárfáséktól Hosszú Katinka

Fotó: MTI/EPA / Abir Szultan

-

A világbajnok úszónak mostantól saját kabinja van a Komjádi-uszodában - tudta meg a Népszabadság.


Hosszú Katinka múlt kedden borította a bilit, hogy nem kapnak meg minden segítséget a magyar úszók a szövetségtől, Gyárfás Tamás elnök erre hosszabban is reagált, Cseh László pedig elmondta, hogy nem érti, versenyzőtársa miről beszél, mivel ő minden segítséget megkap a szövetségtől. Egy nappal később a magyar szövetség közölte, hogy személyenként 2-től 12 millió forintig terjedő jutalmat kapnak a legjobb úszók - így Hosszú is - az éves teljesítményük alapján.


Gyárfás Tamás igyekszik mindenben Hosszúék kedvében járni


A világ legjobbjának is megválasztott úszónő azt is kifogásolta, hogy a Komjádi-uszodában a medence partján kellett öltöznie. A Népszabadság információi szerint a létesítményt fenntartó Nemzeti Sportközpontokat Gyárfás Tamás megkereste, hogy tájékoztatást kérjen: hogyan fordulhatott elő az, hogy a világbajnok úszónőnek átöltözni sem volt kulturált lehetősége. Gyárfás azt kérte az NSK-tól, hogy legalább a szövetség költségére biztosítsanak megfelelő körülményeket.


Katinka a Komjádiban december 21-én:

Megint itthon, és enyém az egész medence ;) At home again and I have the whole pool to myself ;)

Posted by Katinka Hosszu on Sunday, 20 December 2015

Az NSK tájékoztatása szerint az uszodában augusztusban felújítási munkálatok kezdődtek, amelyek érintették az 50 méteres medencét és az öltözőket is. A rekonstrukció azonban december 11-én véget ért, így Hosszú Katinka kedden átveheti saját öltözőjének kulcsát az uszoda pénztárában.