Olimpiarendezéssel fekszik és kel a magyar

-

A Nézőpont Intézet friss közvélemény-kutatása alapján tovább nőtt az olimpiarendezést támogatók aránya.


A reprezentatív felmérés alapján a magyarok több mint fele (53 százaléka) pártolja, hogy olimpiát rendezzenek Budapesten. A rendezést tavaly augusztusban még csak 40 százalék támogatta, idén júliusban ez az arány már 49 százalék volt - tette hozzá az NI.

Míg a támogatók aránya folyamatosan nőtt, az ellenzők aránya a tavaly augusztusi 50 százalékról júliusban 42 százalékra, ezúttal pedig 36 százalékra csökkent.

A legszembetűnőbb változás a rendkívül elkötelezett állásponton lévők esetében következett be. Míg idén novemberben majdnem minden harmadik választópolgár (31 százalék) teljes mértékben támogatta az ötletet, és csak minden ötödik utasította el egyértelműen (19 százalék), addig ez az arány tavaly nyáron még fordított volt. Akkor mindössze 17 százalék támogatta teljes mértékben az olimpiarendezést, és 29 százalék utasította el határozottan.

A Nézőpont Intézet telefonos közvélemény-kutatását november 14-19. között készítették, ezer fő megkérdezésével. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra, nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint.

Ezerfős mintanagyság esetén a maximális mintavételi hiba 3,2 százalék - olvasható a közleményben.