Olimpiai helyszínekről dönt a főváros

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

A 2024-es budapesti olimpiai pályázat alapját képező helyszín-kiválasztási javaslat végleges változatáról, valamint a fővárost és a kerületi önkormányzatokat együttesen megillető források idei megosztásáról is dönthet mai ülésén a Fővárosi Közgyűlés.


A helyszínkiválasztási javaslat változtatásai között szerepel például, hogy a Kincsem Parkban ideiglenes öttusaközpontot alakítanának ki az olimpia idejére, a mountainbike-versenyeket pedig az eredetileg is tervezett helyszínen, a Testvérhegyen tartanák meg, nem a Hármashatár-hegyen.

A forrásmegosztásról szóló előterjesztés szerint a kerületi önkormányzatokat összesen 110 milliárd forint, míg a fővárosi önkormányzatot 129,4 milliárd forint illeti meg ebben az évben.

A Fővárosi Közgyűlés várhatóan több mint harminc előterjesztés tárgyal majd meg. A testület felkérheti Tarlós István főpolgármestert és az Alstom metrókocsik beszerzését vizsgáló ideiglenes bizottság elnökét, Borbély Lénárdot, hogy kíséreljék meg az Európai Csalás Elleni Hivatal a 4-es metróépítésre vonatkozó jelentésének beszerzését, és vizsgálják meg, hogy indokolt-e a bizottság munkájának esetleges továbbfolytatása. A napirenden szerepel az Alstom-bizottság jelentésének megtárgyalása is.