Olimpiai bajnokot is legyőzött Nagy Konrád

Fotó: MTI/EPA

-

Két táv versenye után a 19. helyen áll Nagy Konrád a minszki összetett gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.


Az 500 méteres távot 36.48 másodperc alatt teljesítő debreceni versenyző az orosz Gyenyisz Juszkov és a lengyel Zbigniew Brodka mögött végzett harmadikként, és többek között az 5000 méteren háromszoros olimpiai bajnok holland Sven Kramert is megelőzte.

Nagy Konrád ezután 5000-en huszadikként végzett 6:58.03 perccel. Ezen a távon Sven Kramer volt a leggyorsabb 6:19.17-te, az összetettben is ő áll az élen, honfitársa, Jan Blokhuijsen, illetve a belga Bart Swings előtt. Vasárnap az 1500 és az 10000 méteres verseny után hirdetnek Európa-bajnokot.


Nagy Konrád (jobbra) az első futam eredményhirdetésénél


Az egyéni legjobbját 500 méteren megdöntő Nagy Konrád a versenyt élőben közvetítő M4 Sportnak telefonon nyilatkozva elmondta: számított rá, hogy a legrövidebb távon jól teljesít, bár nem erre, hanem az 1500-ra volt kihegyezve a felkészülése.

„A második futam keményebb volt, mert a mostani szezonban ez volt az első 5000 méterem, tehát nem is készültünk erre a távra. Próbáltam a legjobbat kihozni magamból, erre volt elég” – magyarázta Nagy, aki 1500-on a legjobb hat közé kerülést tűzte ki célul, 10 ezer méteren viszont a számításai szerint nem indulhat majd, mert ott csak az összetett első nyolc helyezettje állhat rajthoz.