Olimpia 2024: Los Angeles változtat

-

Az eredeti tervhez képest módosult a sajtóközpont (MPC) helyszíne a 2024-es olimpiai rendezésre beadott Los Angeles-i pályázatban.


A pénteki határidőre a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB) beadott második kötete szerint az MPC-t már nem az NBC Universal stúdiójánál kívánják felépíteni, hanem a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) belvárosi campusában kapna helyet, és közelben lenne a médiafalu is, ugyanakkor a nemzetközi műsorszolgáltató központ (IBC) maradna az eredetileg tervezett helyén, az Universalnál.


Casey Wasserman, az LA2024 pályázati bizottság elnöke elmondta: optimistábbak, mint valaha, és egy high-tech, alacsony rizikójú, fenntartható olimpiát rendeznének, amely megfelel a gazdaságosságot előtérbe helyező Agenda 2020 irányelveinek. A Los Angeles-iek négy sportparkban tartanák a játékokat: a belváros mellett South Bay, Long Beach és San Fernando Valley városrészben.

A 2024-es olimpiáért Los Angeles, Budapest és Párizs verseng, a NOB 2017 szeptemberében, Limában dönt a rendezőről. A pályázók mellett a NOB változatlanul kapcsolatban áll az Olasz Olimpiai Bizottsággal, noha a római városi vezetés nem támogatja a főváros kandidálását.