Öles léptekkel vágtat a címvédés felé a Warriors

Fotó: Getty Images / Ezra Shaw

-

Curry és társai szoros meccsen verték négy ponttal a Portlandet. Keleten viszont meleg lehet a pite a Miami számára.


A Golden State Warriors a Portland Trail Blazers ellen hazai pályán elért 125-121-es győzelemmel sorozatban második alkalommal jutott be az NBA Nyugati főcsoportjának döntőjébe, egyúttal tett egy újabb lépést a címvédés felé.

Az oaklandieket ezúttal a Stephen Curry, Klay Thompson páros vezette sikerre a nagyot küzdő vendégek ellen. A szerdán – a liga történetében első ízben a szavazás mind a 131 első helyét besöpörve – az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) választott Curry láthatóan kikúrálta sérülését: 29 pontja mellé 11 asszisztot is kiosztott, 5 triplája közül az végső dudaszó előtt fél perccel elsüllyesztett pedig a győzelmet jelentette.


Gratulálunk az MVP-címhez Steph Currynek!


A siker másik kovácsa Klay Thompson volt, aki hat triplával színesített 33 pontot tett be a közösbe. A negyedik negyedet kihagyó Draymond Green 13 pontot, 11 lepattanót és 6 asszisztot jegyzett.

A vendégek Damian Lillalard 28 és az alapszakasz legtöbbet fejlődő játékosának díját bezsebelő CJ McCollum 27 pontjára igyekeztek támaszkodni. A bajnok ellen azonban ez kevés volt, így a Clippersen még 0-2-es hátrányból átlépő Blazers búcsúzott, a Warriors pedig várja ellenfelét a nyugati döntőben.

Keleten a Miami Heat érzi egy őshüllő forró leheletét a tarkóján. A floridaiak ugyanis 99-91-re kikaptak a Toronto Raptorstól idegenben, a kanadaiak pedig 3-2-re vezetnek a párharcban.


Kyle Lowry támadásban...


A Raptors sikerének két letéteményese a 34 pontos egyéni playoff rekordot elérő DeMar DeRozan és a 25 pontot dobó Kyle Lowry volt. A Raptors All-Star-párosa az előző, hosszabbításban elbukott negyedik meccsen 6/28-as mezőnymutatóval 19 pontot szerzett csak, ezúttal viszont 20/47-es mutatóval 59-et szorgoskodtak össze. A Raptors fennállása során első ízben juthat be a főcsoportja döntőjébe.


Bismack Biyombo védekezésben tette oda magát


Eredmények:
Keleti főcsoport, elődöntő:
Toronto Raptors–Miami Heat 99-91 (28-18, 27-27, 20-17, 224-29)
A párharc állása 3-2 a Toronto javára.

A Cleveland Cavaliers már bejutott a főcsoportdöntőbe.

Nyugati főcsoport, elődöntő:
Golden State Warriors–Portland Trail Blazers 125-121 (27-30, 31-33, 35-28, 32-30)a
A párharcot 4-1-re nyerte a Golden State.

A másik elődöntőben az Oklahoma City Thunder 3-2-re vezet a San Antonio Spurs ellen.