Ölelj meg egy britet, hogy ne lépjenek ki az EU-ból!

Forrás: pleasedontgouk.com

-

Elég nagy rá az esély, hogy a britek a kilépés mellett döntenek, de a szeretet ereje segíthet – legalábbis megpróbálják.


Idén nyáron, június 23-án népszavazás lesz az Egyesült Királyságban, hogy az ország tagja maradjon-e az Európai Uniónak. A legfrissebb felmérések nagyon szoros eredményt jeleznek: 39 százalék maradna, 38 százalék kilépne, 18 százalék pedig még nem döntött. A londoni kormány immár a maradás mellett kampányol, ellenben a Nagy-Britanniában befolyásos bulvársajtó jelentős része a kilépést támogatja.

Európai polgárok egy közelebbről meg nem nevezett csoportja egy sajátos kezdeményezéssel győzködné a briteket, hogy a maradás mellett szavazzanak: arra kérik az embereket, hogy öleljenek meg egy britet, és az erről készült képet pedig posztolják a Facebookon, a Twitteren vagy az Instagramon. Oldalukon azt írják: tudják, hogy az EU nem tökéletes, reformra szorul, de a britek akkor is európaiak, és mindenkinek jobb lenne, ha maradnának – főleg annak a kétmillió EU-s polgárnak, akik ma a Nagy-Britanniában élnek.


A photo posted by #hugabrit (@pleasedontgouk) on


A photo posted by #hugabrit (@pleasedontgouk) on