Olcsón intézett irodát Fazekas a szökésben lévő Dobrainénak

-


Önkormányzati ingatlanban működött a jogosulatlan pénzügyi tevékenységével akár 20 milliárd forintos kárt okozó Kun-Mediátor Kft, írja a Blikk. 2005-ben maga Fazekas Sándor (akkor karcagi polgármester, most agrárminiszter) javasolta, hogy öt évvel hosszabbítsák meg a Kun Mediátor Kft. bérleti szerződését. A közgyűlés elfogadta. Az ingatlan bérleti díja 2006-ban havonta négyzetméterenként a 750 forintot sem érte el, míg ugyanazon az ülésen egy másik ingatlan négyzetméterenkénti bérleti díját 50 százalékkal drágábban, 1140 forintban állapították meg, írja a lap.

Dobrai Sándornénak (akire Marcsikaként hivatkoznak a városban és az újságokban) önkormányzati tisztsége is betöltött, jelenleg szökésben van a piramisjátéka miatt. Nyolc éven keresztül az önkormányzat idegenforgalmi és külkapcsolati bizottságának külsős tagjaként foglalkoztatták, amikor Fazekas Sándor volt a város polgármestere.

Jelenleg a rendőrség sikkasztás gyanújával nyomoz, Dobrainé pedig a férjével ismeretlen helyre menekült, amely miatt nemzetközi körözést adtak ki ellene. Karcagon azt beszélik, hogy múlt hétfőn, közvetlenül a botrány kirobbanása előtt Latin-Amerikába, valószínűleg Mexikóba utaztak, írja a Blikk.