Olcsóbb jegyekkel is több pénze van a Ryanairnek

Fotó: AFP / PHILIPPE HUGUEN

-

Tizenkét százalékkal nőtt a Ryanair harmadik negyedéves adózott eredménye az előző év azonos időszakához képest. A jegyárak 4 százalékkal csökkentek.


A december 31-ével végződött harmadik pénzügyi negyedévben az ír fapados bevételei 4 százalékkal 1,4 milliárd euróra emelkedtek, a bővülés motorja a járulékos bevételek 12 százalékos növekedése volt. A Ryanair minden bevételt, amely nem a jegy eladásából keletkezik (fedélzeti kiszolgálás, helyfoglalás, elsőbbségi beszállítás, poggyászdíjak), járulékos bevételként tünteti fel.

A társaság üzemelése 4 százalékkal vitt el több pénzt, mint tavaly ugyanilyenkor, pedig a messze legnagyobb költséget jelentő kerozinszámla 3 százalékkal csökkent. A bérköltség viszont 18 százalékkal megugrott részben a szakszervezeti nyomás miatt.

Az üzemi eredmény 6 százalékkal 126 millió euróra, az adózott eredmény pedig 12 százalékkal 105,6 millió euróra javult, miközben az átlagos jegyár 4 százalékkal csökkent. Utasból viszont 6 százalékkal több, 30,4 millió volt az érintett időszakban.