Olasz metálzenekar dolgozta fel Gidófalvyék dalát

-

A Fáraó együttes Elég volt című 1986-os dalát lefordította angolra és feldolgozta új lemezén a Baphomet’s Blood nevű olasz metálzenekar. Az elején magyarul ordítják, hogy “elég”.


A Baphomet’s Blood egy olasz speed metal zenekar, 2003 óta aktív, bírják a Sátánt, a tagok: Necrovomiterror (ének, gitár), Angel Trosomaranus (gitár), Speed Necromancer (basszusgitár), Bestial Hammer (dob). Első lemezük a Satanic Metal Attack volt, a napokban pedig megjelenik negyedik albumuk, az In Satan We Trust, itt lehet meghallgatni.

Az RNR666 online fanzine hívta fel rá a figyelmet, hogy a lemez utolsó száma a Fáraó együttes Elég (pontosabban Elég volt!) című dalának feldolgozása.Vittorio Necrovomiterror az RNR666-nak be is számol a nagy kalandról: “Imádom a magyar metálszínteret! Lemezgyűjtő vagyok, és végre megtaláltam a Fáraó hétinchesét! Teljesen megszállottjává váltam a zenekarnak!” – lelkendezik.


Baphomet's Blood


A Karthagót akkoriban éppen szüneteltető Gidófalvy Attila a nyolcvanas évek közepén alapította meg a Fáraót, amelynek 1986-ban jelent meg a szóban forgó egyetlen kislemeze, b-oldalán az Állj mellém! című, szintén felszólítást tartalmazó dallal. Ez volt akkor az együttes egyetlen kiadványa, nagylemezt nem adott ki – csupán közel harminc évvel később: ez volt a 2015-ös Miénk a Rock And Roll.

A Baphomet’s Blood angolra fordította a szöveget, de szerencsére azt, hogy “elég!” magyarul ordítozza az elején. Remek dal, hallgassuk meg!Gidófalvy Attila szavaival élve: "a rock örök és elpusztíthatatlan".