Olasz-magyar családi cég lett a Szentkirályi

-


A Szentkirályi Ásványvíz Kft. beolvad a Central European Mineral Water Holdingba (CEMW), amely a cseh Karlovarské Minerální Vodyt (KMV) tulajdonló olasz Pasquale család, illetve a Szentkirályit tulajdonló Balogh Levente közös vállalata. A tranzakció eredményeképpen Balogh Levente a Holding meghatározó kisebbségi tulajdonosává vált, továbbá betölti a közös vállalat elnöki pozícióját is.

Balogh Levente a Szentkirályit évek óta magyar bázisú multinacionális céggé szerette volna építeni, és a további fejlődést szakmai tőke bevonásában látta. A kívánt szakmai tőkebefektetőt Magyarországon nem találta meg, ezért esett választása az olasz Pasquale családra.

A Pasquale család építette fel az olasz piacon vezető pozíciót betöltő Acqua Vera márkát. Antonio Pasquale 1991-ben költözött Csehországba; a KMV-nél modernizálta a palackozó technológiát, átalakította a marketinget és átszervezte a vállalatot. A cseh cég Közép-Európa vezető ásványvízgyártójává vált. Fia, Alessandro Pasquale 2008-ban csatlakozott a családi céghez, és hozzákezdett a vállalat nemzetközi terjeszkedéséhez. A KMV Csoport, melynek 750 alkalmazottja van, Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában, Ausztriában, Németországban, Lengyelországban és Ukrajnában van jelen, illetve további 20 országba exportálja termékeit.

A KMV nem globális, univerzális márkákat épít, hanem a helyi márkák nemzeti karakterét erősíti. Ehhez a stratégiához találták meg a megfelelő partnert Magyarországon Balogh Levente személyében.