OLAF-ügy: Gyurcsány nem megy el a bizottsági meghallgatásra

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

-

Gyurcsány Ferenc és Gy. Németh Erzsébet sem megy el a 4-es metró körüli korrupciógyanút vizsgáló bizottsági ülésre – közölte Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője.


Sem Gyurcsány Ferenc, sem Gy. Németh Erzsébet nem megy el a 4-es metró körüli korrupció gyanúját vizsgáló parlamenti bizottság ülésére – mondta Gréczy Zsolt, a DK szóvivője. A volt miniszterelnök azért nem vesz részt a bizottsági meghallgatáson, mert az OLAF-jelentés szerint az akkori kormányok nem felelősek az ügyben – mondta Gréczy.

Szerinte Gy. Németh Erzsébet meghallgatása is felesleges, mert a fővárosi politikus nem volt városvezető, és fővárosi céget sem irányított.


Medgyessy elmegy

Tarlós István szerint sem érintett a DK fővárosi politikusa. A Fidesz kezdeményezésére a Bánki Erik vezette gazdasági bizottság vizsgálja ki a 4-es metró ügyeit. Bánki a Magyar Időknek azt mondta, hogy az ülésekre meghívják Medgyessy Péter, Gyurcsány és Bajnai Gordon volt miniszterelnököket, Demszky Gábor korábbi főpolgármestert és helyetteseit, Horváth Csabát és Gy. Németh Erzsébetet.

Gyurcsány és Gy. Németh mellett Demszky is jelezte, hogy nem megy el a meghallgatásra, mivel szerinte az „egy színjáték, amihez nem akar statisztálni”. Medgyessy a Magyar Időknek elmondta, hogy részt vesz az üléseken.