OLAF-jelentés: Demszky is megszólalt

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

A volt főpolgármester szerint bizalmasa kitűnő szakember, akiért tűzbe tenné a kezét, és úgy véli, semmi köze nincs a visszaélésekhez.


Tavaly októberben kihallgatásokat tartott és házkutatásokat végzett a 4-es metró beruházásához kapcsolódó Alstom-ügyben az ügyészség, az egyik terhelt pedig külföldre szökött. Őt a Magyar Nemzet Gulyás Lászlóként, a DBR Metró Projektigazgatóság volt vezetőjeként azonosította. Polt Péter legfőbb ügyész „név nélkül említette meg Demszky Gábor volt SZDSZ-es főpolgármester egykori bizalmasát”.

„Amikor a négyes metró projekt indult, Gulyás László volt az egyetlen a környezetünkben, aki korábban metrót épített, ő volt az első igazgatója a DBR-metróprojektnek. Soha semmilyen szabálytalanságot nem tapasztaltam a munkájában, ő egy tiszta, kitűnő, kiváló szakember, és nem hiszem, hogy ő bujkál” – mondta az ATV Híradójának Demszky Gábor.

Budapest volt főpolgármestere szerint ő sem bujkál, de nem érték el a hatóságok. A Fővárosi Bizottság meghallgatására pedig azért nem ment el, mert tíz nappal később kapta meg a levelet. Úgy gondolja, hogy Gulyás Lászlót is el lehet érni.

Demszky azt mondta: tűzbe tenné a kezét Gulyásért, és egyiküknek sincs semmi köze a visszaélésekhez. Demszky szerint nincs jelentősége, hogy az OLAF-jelentés kit említ, mivel több tucat név szerepel az iratokban. „Az a látszat, amit keltenek, az nagyon távol van a valóságtól.”