Október végén bezárhat a debreceni menekülttábor

-

Egyre biztosabb, hogy az államnak már nincs szüksége a debreceni befogadóállomásra. Erre vonatkozólag már Lázár János és a Jobbik helyi képviselője is tett megjegyzést, a 4024.hu információi szerint már október végén lakat kerülhet a Sámsoni úti menekülttáborra.


Előző héten Lázár János szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján szóba került a befogadóállomások bezárása is. A Miniszterelnökséget vezető miniszter egy újságírónak válaszolva azt mondta, hogy ha a határzár működik és rövidebbek a menekültügyi eljárások, akkor nincs szükség ekkora kapacitásra. „A debreceni tábor bezárásának most álltak elő a feltételei” – tette hozzá.


A lap a Jobbik önkormányzati képviselőjét, Herpergel Róbertet is idézi, aki hétfőn, kora este a Debreceni Migráns Figyelő csoportban osztotta meg információit: „Ha szerencsénk lesz, elképzelhető, hogy október végén bezár a tábor” – írta.


Ugyancsak a Facebookon posztolt az ügy kapcsán Rutz Tamás, az Együtt Országos Politikai Tanácsának tagja is, de ő máshonnan közelítette meg a dolgot, mint Herpergel, kiemelte, hogy „a debreceni befogadó állomás bezárásával nagyon sok debreceni polgár fogja elveszteni a munkáját, és a magyar menekültügyi ellátórendszer fontos elemét kapcsolják ki.” Rutz a helyzetet elfogadhatatlannak minősítette.