Október 1-jétől lesz új tulajdonosa az AC Milannak

Fotó: AFP / OLIVIER MORIN

-

48% megy 470 millióért. Berlusconi évente 100 millió eurós növekedést remél, és a Milan marad a San Siróban.


„Két nappal a születésnapom után fogjuk aláírni a szerződést. Mondjuk, ez már az a szám, amit igazából nem szokott az ember megünnepelni” – tréfálkozott Milánóban újságírók előtt Silvio Berlusconi, ezzel hivatalossá tette, hogy október 1-jén átadja a Milan tulajdonjogának 48%-át Bee Taechaubol thaiföldi üzletembernek.


Silvio Berlusconi búcsút int szeretett klubja 48%-ának


Berlusconi, aki majd 30 éve az AC Milan tulajdonosa, szeptember 29-én lesz 79 éves, és ezek szerint most sikerült minden részletben megegyeznie Mr. Bee-vel. A thaiföldi üzletemberrel már év elején aláírták a klub 48%-ának átadásáról szóló szándéknyilatkozatot. Azt is tudni lehetett, hogy a Thai Prime befektetési alap 470 millió eurót fog fizetni a Fininvestnek,azaz Berlusconi cégének, melynek kezelésében van ma a Milan. A korábbi olasz kormányfő továbbra is kézben tartaná a klub irányítását, míg az új befektető a klub alelnöke lesz.

„Ez egy nagyon okos döntés. Üzletileg még értékesebbé tenni a Miant mint márkát, és nem csupán Kínában, ahol 242 millió rajongónk van, hanem Ázsia összes országában. Ez egy nagyon komoly üzleti terv, amely évente akár 100 millió euróval is növelheti a Milan gazdasági eredményét.”


Mr. Bee (balról az első) szívesen mutatkozott már eddigi is híres futballisták (itt Patrick Kluivert és Fabio Cannavaro) társaságában


Berlusconi nem csak a pénzügyi segítség miatt választotta a thai befektetőt.

„Mr. Bee egy nagyon komoly üzletember, de én mint embert is kedvelem őt. Egy nagy Milant fogunk csinálni együtt.”

Aminek első lépése az új stadion ügyének rendezése lesz. A Milan korábban már megnyert egy pályázatot, ami az új stadionnak otthont adó terület kisajátításának első lépése lehetett volna. Most azonban Berlusconi azt is elárulta, hogy szíve szerint sem ő, sem Mr. Bee nem mozdulna a városi rivális Internazionaléval közösen használt San Siro stadionból.

„Számos kellemetlen részlet derült ki, mióta megnyertük a tendert – utalt Berlusconi arra, hogy a vártnál lényegesen drágább lett volna a befektetés. – És azt hiszem, hogy a San Siróhoz fűződő érzéseim fognak majd dönteni.”