Offshore botrány: MSZP-s szál is van

Forrás: Thinkstock

-

Felesége révén érintett az offshore ügyben Boldvai László, az MSZP régi pénztárnoka – írja a Direkt36.


Egy magyar vidéki városban élő gimnáziumi tanárnő, Konti Csillának a tulajdonába került egy Szamoa szigetére bejegyzett, működése során jelentős összegeket megmozgató offshore cég 2012 novemberében – írja a Direkt36, mely szerint a nő férje Boldvai László, az MSZP egyik befolyásos politikusa, korábbi parlamenti képviselője és egykori pénztárnoka.

A tanárnő a szamoai céggel együtt hozzájutott egy bankszámlához is az egyik legpatinásabb svájci banknál, és pont a tulajdonszerzésének napján történtek intézkedések arra, hogy a cége megkaphasson egy nagyobb – közel 80 millió forintos – összeget.

A Direkt36 újságírója két héttel ezelőtt felhívta Boldvai Lászlót azzal, hogy a felesége külföldi üzleti tevékenységéről szeretnék kérdezni. Boldvai először azt közölte, hogy nem tud róla, hogy feleségének lenne ilyen érdekeltsége, majd amikor szembesítették a szamoai céggel, Boldvai csak annyit mondott: „hát akkor biztosan így van”. Végül több kérdést is feltettek neki e-mailen keresztül, ám azokra azóta sem válaszolt.

A lap emlékeztet arra is, hogy a régi, 386 fős Parlamentben Boldvainak volt a legnagyobb lakóingatlanja: 1050 négyzetméteren lakik Salgótarjánban. A vagyonnyilatkozatokból ugyanakkor nem egyértelmű, hogyan tudta megépíteni a házát, és miből telik márkás autókra.