Odaadták vizük nagy részét a gyereküknek, hogy tovább élhessen

-

Az Egyesült Államokban, Új-Mexikó állam sivatagában a nagy hőségben elfogyott a vizük, az utolsó cseppeket a kilenc éves gyereknek adták oda.


A fiút noha kiszáradva, de jó állapotban találták meg apja holtteste mellett a White Sands nemzeti parkban - mondta el Benny House, Otero megye seriffje. A gyermek valószínűleg kétszer annyi folyadékot fogyasztott, mint szülei, a két áldozathoz képest jóval több folyadék volt a szervezetében.


A 42 éves David Steiner és az 51 éves Ornella Steiner, akik egy Reims közeli burgundiai községben laktak, a nemzeti parkban túráztak kedd délután, amikor feltehetően a hőség miatt életüket vesztették – közölte korábban David Hunter Otero megyei nyomozó, aki szerint a turisták alulbecsülhették a veszélyt.

A parkőrök rutin őrjáratuk során találták meg az anya holttestét. A fényképezőgép memóriájának átvizsgálása során tudták meg, hogy családjával együtt tartózkodik a nemzeti parkban. A hatóságok a nyomokat követve találták meg az apa holttestét és a kilencéves kisfiút. A kisfiú kiszáradt, de eszméleténél volt, kórházba vitték.

A család az Egyesült Államokban tett körutazást. A történtek idején 38 Celsius-fokos volt a hőmérséklet a sivatagban, és a család csak két félliteres üveg vízzel indult el a kirándulásra kedd délben. A nemzeti park ezen része hófehér homokdűnéiről közismert, ahol semmilyen növényzet és árnyék nincs. A parkszolgálat ezért a nyári látogatók figyelmét felhívja arra, hogy csak a hűvösebb órákban induljanak útnak és legalább négy liter vizet magukkal. A figyelmeztetés több nyelven, köztük franciául is kint van az útvonal mentén.

A fiú annyit mondott el az illetékeseknek, hogy édesanyja mintegy másfél kilométer gyaloglás után rosszul érezte magát, arra panaszkodott, hogy megsérült a térde. Ezért úgy döntött, hogy a fiúk menjenek tovább, ő pedig visszamegy a gépkocsihoz, ám mintegy száz méter után összeesett. Apa és fia nem vette észre, hogy bajban van, folytatták útjukat, de mintegy 600 méter után az apa is összecsuklott.