Óceánba zuhant egy férfi egy tengerjáró luxushajóról

-

Egyelőre tisztázatlan körülmények között esett át a korláton. Az ügyvédje szerint előtte a homoszexualitása miatt érte támadás.


A 35 éves Bernardo Albaz szándékosan ugrott le az Oasis of the Sea fedélzetéről – állítja a hajót üzemeltető Royal Caribbean. A férfi nagyjából egy percig kapaszkodott az egyik mentőhajóba – erről felvétel is készült –, mielőtt a vízbe zuhant.

A brazil utas ügyvédje szerint azonban a férfi az után esett a vízbe, hogy a személyzet melegellenes megjegyzéseket tett rá. Az ügyvéd szerint a férfi nem szándékosan ugrott le, és nem is öngyilkos akart lenni, viszont korábban veszekedésbe bonyolódott a hajó bárjában a személyzettel. Egész pontosan melegellenes megjegyzések célpontja volt, ami nagyon feldühítette. Az ügyvéd szerint Bernardo Albaz a veszekedés miatt esett ki a hajóról.

Az incidensről készült felvételen hallatszik, ahogy Albaz férje, Eric a biztonsági őrökkel kiabál. A videó felkerült a YouTube-ra, de később eltávolították onnan.A Royal Caribbean közleménye szerint a brazil férfi szándékosan ugrott át a korláton, az esetet pedig családi vita előzte meg, és szó sem volt fizikai konfliktusról Albaz és a személyzet között.

Az amerikai parti őrség két hajóval, repülőgéppel és helikopterrel is kereste a férfit, de szombaton végül felfüggesztették a kutatást.