Obi-Wan Kenobi is kaphat egy filmet

Fotó: Fórum Hungary / null

-

Forgatókönyv még nincs, a rendezővel állítólag már tárgyalnak.


Obi-Wan Kenobi karakteréről szólhat a harmadik Star Wars spin-off – írja a The Hollywood Reporter és a Variety. Forgatókönyv még nincs, a rendezéséről a brit Stephen Daldryval (Billy Elliott) folynak tárgyalások. A Disney nem kommentálta az értesüléseket. A stúdió 2012-ben vásárolta meg az űreposzt gyártó Lucasfilmet, és szinte azonnal bejelentette, hogy egy harmadik trilógiával, valamint további három különálló Star Wars-filmet készít. A Zsivány Egyes, az első spin-off 2016-ban érkezett a mozikba, a Han Solóról szóló film munkálatai pedig jelenleg is folynak.

A néhai Alec Guinness által megformált Obi-Wan Kenobi ismertette meg a fiatal Luke Skywalkert az Erővel az 1977-es Csillagok háborújában. Kenobit hajdani tanítványa, Darth Vader ölte meg. A második trilógiában (1999-2005) Ewan McGregor alakította a fiatal Obi-Want. A The Hollywood Reporter szerint egyelőre nincs főszereplője az önálló Obi-Wan Kenobi-filmnek.

A harmadik Star Wars-trilógia első része, a 2015-ös Star Wars – Az ébredő Erő a szereplők új generációját mutatta be a nézőknek: a főszerepeket a Reyt alakító Daisy Ridley és a Finnt játszó John Boyega vette át a korábbi hősöktől, akik szintén visszatértek. Az űrsaga hetedik epizódjára világszerte több mint két milliárd dollárért váltottak jegyet a nézők.

A Rian Johnson írta és rendezte Star Wars: Az utolsó Jedik című nyolcadik rész idén december 14-én kerül a magyar mozikba. A kilencedik részt a tervek szerint 2019. májusában mutatják be.