Obamától próbálja megszerezni a Trónok harca új részeit egy újságíró

Forrás: HBO

-

Ügyes jogászkodással próbálja megszerezni az új Trónok harca éved első részeit egy újságíró. Obamától kéri el a filmet – írja az Independent.


A sorozat alkotói egy hollywoodi vetítésen árulták el, hogy Barack Obama kért tőlük előzetes példányt a hamarosan kezdődő évadból, és meg is kapta.


Ő a szabad világ vezetője

– indokolta a döntést Daniel Brett Weiss és David Benioff.


Vanessa Golembewski, a Refinery29 újságírója meglátta a lehetőséget abban, hogy Obamának már megvannak a Trónok harca új részei. Közadatként igényelte ki azokat az amerikai kormánytól, arra hivatkozva, hogy amerikai állampolgárként bármely kormányzati adathoz hozzáférést kérhet. Ez persze nincs teljesen így, a nemzetbiztonság szempontjából fontos iratokat nem lehet csak úgy kikérni, de nehéz lenne azt állítani, hogy a Trónok harcának bármi köze van az Iszlám Államhoz vagy a terrorizmus elleni harchoz. Nyolc másik kivétel is van a szabály alól, de Golembewski szerint van esélye nyerni.


Az új évad április 24-én kezdődik. Ahhoz, hogy az újságíró akciójának bármi értelme legyen, ez előtt kellene megszereznie a fájlokat.