Obama ősszel visszatérne a politikába

Fotó: MTI/EPA/ANA-MPA / Oresztisz Panatoju

-

A kormányzóválasztási kampányt segítené Virginiában.


Barack Obama volt amerikai elnök visszatérnek a politikába – jelentette az Axios. A baloldalhoz közel álló, jól értesült portál szerint Donald Trump elődje ősszel a virginiai kormányzóválasztási kampányában vállalna szerepet Ralph Northam jelenlegi kormányzóhelyettes mellett.

Northam a jelenlegi demokrata kormányzó, a Clinton-házaspár barátjának számító Terry McAuliffe kihívója. Az Axios információi szerint Obama már aktívan részt vesz Northam kampányának pénzgyűjtő akcióiban.

Obama várható visszatérése riadalmat keltett a Demokrata Pártban, mert a volt elnök szeretné átszervezni a pár apparátusát és meg akarja újítani programját.

A demokraták a tavalyi választási vereség óta nem tértek magukhoz, és nem sikerült bővíteniük támogatóik táborát. A pártot belviták emésztik, és vezetési válsággal küszködik. "Mindeddig kudarcot vallottunk abban, hogy jó gazdasági programot kínáljunk, elmagyarázzuk értékrendünket, és kiálljunk a dolgozó emberek mellett. Ennek nem szabad többé előfordulnia" – mondta Chuck Schumer, a szenátus demokrata frakciójának vezetője.