Jézusnak hitte magát, fegyverrel akarta elrabolni Obama kutyáját

Forrás: Wikipédia

-

Fegyverrel és bozótvágó késsel felszerelkezett, zavarodott férfi akarta eltulajdonítani az amerikai elnök egyik kutyáját. A 49 éves Scott Stockert egy washingtoni szállodában tartóztatták le.


Az észak-dakotai férfi turistaként érkezett Washingtonba, és az egyelőre nem derült ki, hogy miért épp az Obama-család egyik kutyáját akarta elrabolni. A két portugál vízikutyát Obama megválasztásakor kapta ajándékba a néhai Ted Kennedy szenátortól. Az sem világos, melyik elnöki kutya kellett a rablójelöltnek, Bo vagy Sunny.

Scott Stockertről információt kapott a rendőrség, így fogták el egy, a kongresszusi központhoz közeli szállodásban. Kisteherautójában vadászfegyver, puska és lőszer volt, de bozótvágó kést és gumibotot is találtak nála.

A férfi azt mondta a rendőröknek, hogy ő maga Jézus Krisztus, s az édesapja John F. Kennedy, a meggyilkolt amerikai elnök, az édesanyja pedig Marilyn Monroe, a rejtélyes körülmények között elhunyt filmsztár volt. Azért utazott Washingtonba, hogy bejelentse indulását az elnökválasztáson és kampányoljon a havi 99 dolláros egészségbiztosítás mellett.

A zavart férfi ellen azért emeltek vádat, mert a lakásán vagy a munkahelyén kívül volt nála lőfegyver, s ez Washington DC egyes negyedeiben jogellenes. Tárgyalásáig szabadon bocsátották, de elrendelték orvosi kezelését.