Nyugtatja az utasokat a Kun-Mediátor

Fotó: MTI/MTVA / Máthé Zoltán

-

Az iroda minden utazást teljesít, senkit nem ér kár, ígérik. Új utazásokat azonban már nem értékesít a vállalkozás, amely ellen a rendőrség sikkasztás gyanúja miatt nyomozást indított.


Minden előre befizetett utazást teljesít a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft., az utasok pénze nem vész el, senkit nem ér kár - mondta az MTI-nek Papp-Disznós Ágnes, az utazási iroda törökszentmiklósi irodavezetője. Hozzátette, hogy folyamatosan tartják a kapcsolatot az utasokkal és az utazásszervező cégekkel. Az iroda új utazásokat azonban már nem értékesít. Jelenleg azon dolgoznak, hogy mindenki megkapja a megfelelő tájékoztatást.

A Kun-Mediátornak Budapest mellett Debrecenben, Törökszentmiklóson, és Karcagon működött irodája.

A rendőrség múlt kedd este tette közzé: sikkasztás bűntettének gyanúja miatt nyomozást indítottak, miután a vállalkozás karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél. A Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. fő tevékenységként utazási irodaként működött, utazásközvetítéssel foglalkozott, de pénzváltási tevékenységet is folytatott, bár pénzügyi tevékenységre vonatkozó engedélye nem volt. A Magyar Nemzeti Bank jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával piacfelügyeleti vizsgálatot indított a kft.-nél. A cég utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét pénteken vonta vissza a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal. Dobrai Sándornét, a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. ügyvezetőjét továbbra is körözi a rendőrség.